372Hold nu helt op altså. I skrivende stund har vi passeret 372 følgere på bloggen her (på Facebook-siden) og det er jo helt fantastisk og må jo betyde at der sidder nogen derude der elsker det samme som jeg. Hvis du har fulgt mig på facebook har du nok afluret at jeg er i fuld gang med at renovere mit smukke “Bakkehus” (ja det blev det døbt helt fra begyndelsen). Min smukke gamle dame (læs: hus) har desværre været forsømt i mange år og hendes fine detaljer er med tiden gået tabt. For alvor i årene hvor hun var i hænderne på en “Skrupelløs” bolighaj der brugte hende til udlejning for profittens skyld. Nu forsøger vi ganske nænsomt at gøre hende en smule smuk igen og denne gang var det gangen der strækker sig fra entréen til køkkenet og holder styr på døre til både bad og stue. Det tager langsomt men sikkert form og jeg glæder mig til at vise jer resultatet. I mellemtiden skal I da ikke snydes for smukke ting og at dette indlæg skal handle om charmerende entréer og smukke gange ligger da lige til højrebenet.

En smuk entré…

er det samme som at få et varmt kram af dit hus når du træder ind i det. Din entré er det første der møder øjet. Både dit eget men også dine gæsters øjne. Det er husets eneste mulighed for at gøre et godt førstehåndsindtryk og byde varmt velkommen til dem der måtte træde indenfor. Det er ikke alle huse der har et bryggers til opbevaring af tøj og sko (desværre!) så udover at være indbydende skal det også være praktisk og naturligvis afspejle husets, og din, stil i øvrigt. Herunder har jeg samlet nogle forskellige muligheder der kan give inspiration til dit hjem eller som du bare kan savle misundeligt over (som os andre).

collage1

 

Og vi lægger hårdt ud med disse skønne entréer eller Halls. Hvem ville ikke gerne træde ind i et hus og som det første se en af disse løsninger? Rå og romantiske, pudsede vægge og træ og sten i en skøn blanding. Har man højt til loftet kan man gå “all in” og hænge en smuk lysekrone som belysning i rummet. Men vælg efter hvordan dit rum er indrettet og hvor stort eller lille lysindfaldet er. Det samme når der skal vælges farver. Små rum kræver lyse farver mens større rum kan bære de mørkere af slagsen.  (Husk: du kan forstørre billedet ved at klikke på det)

collage3

 

 

 

3 meget forskellige løsninger. Romantisk og rustikt. Kludetæpper og smukke gardiner. Giv dit rum et blødere udtryk ved at tilsætte tekstiler i form af tæpper, puder og evt. et gardin hvis du har muligheden. Men tænk praktisk.

 

Har man en meget lille entré eller gang fra hoveddøren er det også smart at tænke i opbevaringsløsninger/garderobeløsninger. Plads til overtøj, fodtøj og diverse kan være svært at implementere i mindre eller smalle rum men ikke desto mindre er der et par forslag her.

collage2Smukke løsninger som det ikke burde være så svært at lave sin egen version af, helt perfekt til lige netop rummet i dit hus. Tænk gerne en rød tråd ind i indretningen som går igen i resten af huset i en eller anden form. Husk på, din entré er “smagsprøve” på hvad dit hjem har at byde på.

collage4

 

Leg også gerne med farver. Alt behøver ikke være hvidt i hvidt, tværtimod. Man kan sagtens indrette sig lyst men stadig med en vis kulør på tilværelsen. Vær også gerne kreativ med gulve og lofter og har du lyset til det så hent gerne naturen ind i indretningen også.

 

Helt vidunderlige gangpartier

Dem må vi endelig ikke glemme. De fantastiske gange! For mange mennesker er fordelingsgangene et nødvendigt onde. Det er spildplads og man kan sjældent gøre noget godt med dem. Men da disse gange ofte er mindre, aflange rum er der ingen undskyldning for ikke at gøre det til et mindre, aflangt, SMUKT rum. Projektet er overkommeligt og selve rummet betyder faktisk mere i huset end man lige regner med.

collage5

 

Træ og sten på gulvene, fritlagte spær, rustikke elementer og lyse vægge. Kan man andet end elske disse løsninger? Disse eksempler på gange hører nok ikke til de smalleste af slagsen men byder på en skøn sammenblanding af af ting der sagtens kan leges med i et mindre rum. (HUSK: alle billederne her i bloggen kan forstørres ved et klikke på dem)

collage6

 

 

Disse skønne billeder taler for sig selv. Romantisk herskab, rustik træhytte og patineret fransk Chateau. Hvert hjem, sine muligheder for indretning.

 

collage7

 

 

 

Malede skak-tern på trægulvet, “Barn” inspirerede skydedøre og vidunderlige rustikke lamper og lyse vægge. Tre gode eksempler mere på gang-arealer.

 

Jeg håber I har suget inspiration til jer og selv finder modet til at springe ud i projektet i jeres eget hjem. Her vil familien og jeg arbejde ufortrødent videre på vores dejlige gang som tager mere og mere form efter ønske. Det mest omfattende er det pille-arbejde det jo er når man vælger at shine det eksisterende op fremfor at skifte til nyt. Som ved al anden renovering handler det om at fange og bevare husets sjæl mest muligt, noget der tager tid og kærlighed.

Er du bare vild med inspirationsindlæg? Så tjek også mit indlæg om “Landkøkkener med Wow-effekt” og se mange flere, inspirerende billeder på facebook-siden.

NYT! Min egen personlige kamp og rejse kan nu følges på bloggen Mine Skridt.