Den faerdige kommode2Så kom jeg i mål med næste projekt. Det er altid en fantastisk følelse at kunne lægge sidste hånd på værket, træde tilbage og være tilfreds med resultatet. Som ved sidste projekt var dette også et der omfattede min søns værelse. Vi er ved at opgradere hans ”drenge-værelse” til ”teenage-værelse” og han har været med hele vejen i beslutningsprocessen og har godkendt farver, tekst og materialer. Hans afsluttende kommentar til det færdige projekt var ”Åhr mor den er mega sej!” og den gik lige i hjerte-kuglen. Denne gang var der tale om hans gamle fyrretræskommode. En kommode vi for længe siden havde fundet i en ”Gives Bort” gruppe på Facebook og som indtil nu havde fungeret som opbevaring til hans tøj. I sidste projekt blev der lavet en ny løsning med hensyn til tøjet og kommoden var egentlig bare blevet overflødig. Jeg hader dog at smide noget ud der egentlig er i fin stand og kommoden måtte da kunne bruges på anden vis. Thor har (som en del andre drenge) en ret omfattende samling af Lego-klodser og de havde været fordelt på diverse kasser og skuffer. Nu var der endelig en mulighed for at få samling på det og få det sorteret. Komme af med alle kasserne og skufferne. Vi satte os ned en aften og ”brain-stormede”. Vi snakkede om farver og udtryk og Thor ønskede en kommode der passede godt til hans ”Army-style” interesse, men med spil i farverne og med tekst på. Lidt i stil med de gamle militær-kasser han havde stående på værelset. Derfra fik jeg frie hænder. Vi brugte tid på at finde farver på den store palette som vi syntes passede godt sammen og så var det bare om at få det bestilt.

Palette

Forarbejdet

Kommoden var forholdsvis let at gå til. Det lakerede fyrretræ krævede kun en omgang Rodalon og en let slibning af overfladen for bedre vedhæftning af malingen. Lidt værre var det med skufferne. Hullerne efter de gamle greb skulle fyldes op og slibes ned efter tørring. Den lakerede overflade fik også her en let slibning og en grundig vask. (Processen kan ses i galleriet) Det kan betale sig at bruge god tid på forarbejdet og være grundig, da det har en stor indflydelse på det færdige resultat.

Malingen

Som tiden er gået er det blevet vigtigere og vigtigere for mig at vælge den helt rigtige maling til mine projekter. En maling der er lækker at arbejde med, en maling der flyder godt sammen og efterlader en smuk finish på projektet. En maling der rækker langt og som tager hensyn til miljøet. Lego-kommoden skulle desuden stå på min søns værelse og det skruer altså bare en tand op for moars ”kræsenhed”. Selvom Thor efterhånden er en stor dreng der ikke er så hård ved sine ting er holdbarhed og slidstyrke stadig en vigtig faktor. Ting og møbler skal kunne tåle at blive brugt, så enkelt er det! Min erfaring siger mig at maling er det forkerte sted at spare. Men prisen skal naturligvis matche det man får, det skal give mening. Jeg havde før haft fornøjelsen af at handle hos netbutikken Deco-farver i Ringe i forbindelse med “Army-reolen” og det var da også dem jeg valgte at gribe fat i i denne omgang. Mere positive mennesker skal man godt nok lede længe efter og jeg var ikke i tvivl om at der var kompetence bag deres rådgivning i forhold til materialer og farver. Jeg er også blevet klart fan af malingen fra Bech & Jørgensen.

…psssst! Vi er også på Facebook …!

5 forskellige farver blev valgt til skufferne, 1 farve blev valgt til stencils og der blev bestilt mere af den skønne olivengrønne vi havde brugt til reolen (se billeder og RAL koder i galleriet). Hvis I har det bare lidt som jeg, så er tålmodighed bare en by i Rusland når man brænder for at komme i gang. Heldigvis kunne jeg klare forarbejdet før maling og det blev der taget hul på med det samme.

Tip: Du kan finde indlægget om “Army-reolen” lige her!

Så kom malingen endelig og jeg kunne komme i gang med det store male-arbejde. Brug af pensel var kun nødvendigt i et meget begrænset omfang og det var skønt bare at kunne gribe rullen og give det første lag. De mørke farver dækkede ret godt allerede fra første lag, mens de lysere lag krævede flere gange. Jeg valgte dog at give 3-4 lag på både skuffer og møbel.

TIP: Husk, du får hvad du betaler for, så det kan betale sig at investere i en god rulle til møbler.

Stencils

Desværre (for min tålmodighed!) skal sådan noget maling jo tørre imellem påføring af lag og det gav mig god lejlighed til at kaste blikket på Stencils. Valg af fonte, størrelser, placering og ordlyd kom hurtigt på plads og blev godkendt af ejermanden. Stencils er et nyt område for mig og derfor valgte jeg at printe teksten ud og skære den til. En omstændig metode der ikke holder fremadrettet hvis det skal ske oftere eller være mere detaljeret. En cutter eller skæremaskine, er da også allerede skrevet på ønskesedlen. Selve påmaling af stencil gik også overraskende smertefrit. Jeg havde valgt at bruge en ganske alm. svamp til formålet og duppede den næsten tør på et stykke papir før jeg fyldte udskæringerne i papiret ud. Min største frygt var ”blødning” (hvor malingen får skubbet sig ind under papiret) og det var der stort set intet af. Kun ved Lego-logoet, da papiret bevægede sig ret meget. Det var dog ikke værre end at det var til at rette med en lille pensel bagefter. (Du kan se alle billederne i galleriet)

Greb

For at holde den røde tråd på ”Army-værelset” var det vigtigt at grebene på skufferne passede godt ind. Efter noget tids søgning på Google fandt vi de helt rigtige ”Kasse-greb” og endda ret billigt. Det var de samme greb som på militær-kasserne og de gav et dejligt industrielt rustikt udtryk til kommoden. Vi måtte dog købe andre skruer til dem da de medfølgende var alt for lange i forhold til skuffens tykkelse. (Se billeder i galleri)

Resultatet taler for sig selv. Det må siges at være noget af en forvandling af et gratis-møbel til opdateret Lego-kommode. Kast jer nu selv ud i det! Det er genbrug på et helt unikt plan og ikke alene sætter familien pris på det arbejde og den tankevirksomhed der er lagt i det, man vokser også af det som person. Det at skabe noget nyt ud af noget gammelt og på den måde give det nyt liv, giver mig en tilfredsstillelse som jeg ganske enkelt bliver glad i låget af. Nu har I set én måde at gøre det på.

BeforeAfter