Jeg er en af de sikkert mange mødre derude, som har en teenage-søn der er bidt af at spille “Call of Duty”. Zombier, skyderier, missioner og masser af team-work med andre spillere. Efter at have lagt sidste hånd på “Lego-kommoden” kom jeg, lidt overmodigt, til at foreslå at jeg ville lave “Call of Duty” pynt til værelset. Nogle billeder og evt. en lampe. Ting som kunne gøre værelset lidt “Gamer” smart og afspejle hans interesse. Så jeg måtte ud og finde en masse inspiration på nettet og resultatet blev:

hovedbilledePerk-a-colas er sodavand fra “Call Of Duty 3: Zombies udgaven af spillet hvor hovedpersonen i spillet kan få mere liv, øget hastighed eller særlige evner ved at købe og drikke en af flaskerne fra de automater som er stillet op rundt omkring i spillet. På nettet fandt jeg nogle ganske flotte billeder af reklameskilte for Perk-a-colas og sønnen udvalgte de 4 han helst ville have.

Stickers

stickers-med-logoBillederne blev skaleret så de havde de rette dimensioner og blev derefter sendt ind til et plakat/folie/foto firma som kunne printe dem ud som store genanvendelige klistermærker med en lækker mat overflade.

En rest masonitplade og lidt slibearbejde

masonitcollageDerefter var arbejdsgangen forholdsvis ligetil. Der skulle laves plader så skiltene kunne hænges op og flyttes rundt på efter behov. Til det formål var en rest masonitplade velegnet. (1) Det var enkelt at måle op til pladerne ved at bruge stickers som skabelon. (2) Bagefter var det bare at tegne stregerne lidt tydeligere op på pladen og sætte dem så tæt som muligt så der var mindst mulig spildplads. Dog med en smule mellemrum så der var plads til små smuttere under savearbejdet. (3) Lad mig bare være helt ærlig, en masonitplade er ikke den sjoveste at save i. Men det lykkedes og efter at have slebet kanterne en smule blev de ganske hæderlige at se på.

Sort maling og ophæng

malingophaengcollage2Efter slibning gav jeg pladen en gang sort maling (jeg havde i rest fra et andet projekt)  (1) med løs hånd. Særligt kanterne på pladerne fik godt med den mørke farve. Jeg valgte at male dem for at skiltene bagefter ikke skulle have en malplaceret trækant som ville skæmme deres udtryk når de hang på væggen. Ophæng (2) behøver sådan set ikke være en bekostelig affære. Jeg gav i omegnen af 20-25 kroner for 4 runde ophæng. De kommer med klister bagpå men man kan lige så godt, først som sidst, give dem en klat super-lim. Det andet holder kun de første 10 minutter (det lærte jeg på den hårde måde!)

Flaske-lamperne

somersby4 Somersby-genbrugsflasker var grundlaget for de perk-a-cola lamper der skulle laves. Etiketter og folie fjernedes nemt ved at lægge flaskerne i blød i varmt vand og et godt tip er at bruge sprit, skulle der være en rest lim tilbage på flaskerne. Jeg valgte Somersby fordi jeg kunne lide flaskernes form og fordi de mindede om den form, flaskerne havde i spillet. Den farvede væske der efterfølgende skulle fyldes i flaskerne var egentlig også lige til. Vand og frugtfarve er en ganske god løsning og ellers kan man med godt resultat bruge sodavand. Hindbær, blå-og grøn sport samt abrikos. Det er kun fantasien der sætter grænsen.

 

Farvede kapsler og slidte etiketter

flaskernecollageFor at få et godt helhedsindtryk var det vigtigt at kapslerne matchede indholdet. her kunne jeg have valgt at købe en maling og male dem men der gik sport i at tænke alternativt og kapslerne (1) kommer derfor fra diverse andre flasker, herunder fra Bacardi Breezers på tilbud. Det var forholdsvist nemt at finde selve etiketterne til Perk-a-colas på nettet, men selvfølgelig havde Thor et særligt ønske om at etiketterne skulle se gamle, slidt og beskidte ud så de var mere autentiske. Det tog tid men det lykkedes mig endelig at finde nogle han var tilfreds med (2). Etikette-papir i hele ark blev købt hjem til printeren, etiketterne blev printet ud, klippet ud og klistret fast på flaskerne.

Lad der blive lys

dioderflaskercollageSå skulle selve opgaven med lyset klares. Jeg valgte at købe DIODER fra Ikea (1) efter at være stødt på dem online. 4 LED pærer i hver deres lille platform, som enten kunne fastgøres til væg eller bruges som jeg har valgt at gøre det. Flaskerne står ganske stabilt på dem men man kan vælge at give det en gang super-lim. Det gode ved LED lys er at de ikke udvikler varme og at de giver et godt kraftigt lys der til fulde oplyser flaskerne nedefra (2).

På plads

Så var der kun tilbage at få sat skiltene op og få stillet flaskerne på toppen af computer-bordet. Jeg havde en søn der var ovenud tilfreds med resultatet og jeg synes bestemt også selv at det gav den helt rigtige atmosfære til drenge-“gamer”-teenageværelset. Når “Call of Duty” toner frem på skærmen fredag eller lørdag er det til en hyggebelysning der sidder lige i skabet:

nightlight

pssst…husk at du kan følge mig på facebook også!

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem