Da jeg var ude at gå med hunden til morgen lagde jeg mærke til at bøgen for alvor er sprunget ud! De store træer med deres sart-grønne blade vidner for alvor om at foråret er her og at sommeren står på spring rundt om hjørnet. Det er for alvor tid til at komme ud i luften og komme ud og opleve. Derfor vil det også være nærliggende at du tager et smut forbi Brørup Marked, men afsæt god tid!  Det havde jeg gjort en dejlig fredag formiddag, hvor dagen var begyndt med høj solskin og fuglesang. Og med den start på dagen kunne det jo nærmest ikke gå galt. 

En god bekendt hentede mig ved 10 tiden om formiddagen og efter at have sørget for at der ikke kun var lommeuld i pengepungen, kørte vi til Brørup. I det gode vejr var det allerede på det tidspunkt svært at finde en parkeringsplads der lå nogenlunde centralt i forhold til pladsen og der var allerede godt med mennesker i det gode vejr. Hver en plads var pakket med boder eller borde med loppefund og det var når man så bort fra hallerne hvor møbler, nips og andre ting fyldte godt op fra gulv til loft. 


Brørup MarkedPå vej ned gennem “Hovedgaden” på markedet, hvor de fleste af boderne ejes af faste sælgere, fik man næsten en mindre nakkeskade af at skulle holde øje med alt det der bød sig til. Frugt, grønt, blomster, planter, haveartikler, smukke håndlavede fuglehuse og stande med et stort mix af alt mellem himmel og jord!  Hvis du som jeg også besøger markeder for at kigge og se dig mæt så er det virkelig stedet. Man får lyst til at nærstudere, føle på og undres over. Og at de handlende så ovenikøbet er i godt humør og gerne snupper en hyggelig sludder, er jo så bare en bonus.  

Et besøg i hallerne kan virkelig også anbefales! Er det en fantastisk dag med dejligt vejr er de mørke og Brørup marked - hal 1
fyldte haller ikke så attraktive, men und dig selv at tage et kig alligevel. Det du finder mest af her er typisk møbler, billeder, lamper, tøj og stande med et lidt mere broget udvalg. Hav dog i tankerne at sælgerne med stande i hallerne er faste sælgere og de opfører sig derefter. De ønsker naturligvis at du kommer igen en anden gang og er derfor til at forhandle med når vi snakker pris. Og der er fund at gøre på Brørup Markedet. 

Et kig på uret gjorde os opmærksomme på at vi havde brugt alt for lang tid på den første del af markedet. De handlende pakker typisk ned omkring klokken 12.00, så vi havde lige pludseligt travlt. Den anden halvdel af markedet, der består af lidt mindre “veje”og “stier” tæt på parkeringspladsen, bruges af sælgere med lidt mere “almindelige” loppemarkedsstande. Her er varene lidt mere det man kender fra andre loppemarkeder hvor tivoli og pølse-telte også tager en stor del af
pladsen. Det er dog slet ikke uinteressant af den grund. Er du til landstil, chabby chic og fransk vintage Mona lisa og Tituslooket er der noget for dig her også. Gamle zink-vandkander,  zink-baljer og spejle var blot nogle af de ting som man levende kunne forestille sig udgøre en smuk dekoration i haven eller i huset. Også gamle staldvinduer med dekorationer faldt jeg over, desværre er der nogle mennesker der mener det er guld de sælger, så lad være med at stir dig blind på en ting som du mener du bare MÅ have. Er prisen høj og sælger ikke til at forhandle med så tak nej og gå videre. Det er sjældent unikke ting de har sådan et sted så mon ikke du nok skal finde den samme ting et andet sted og til en pris du
Vindue med hyldekan leve med. Der var mange ting jeg gerne ville have haft med hjem men prisen var for mig ofte en deal-breaker. Jeg kom dog hjem med et par ting, nemlig et “vindue med hylde”, der skal hænge på væggen med et par smukke fyrfadslys og anden dekoration på. Det er nyproduceret men jeg kunne ikke stå for det, da det har den der landlige vintagecharme. Måske lader jeg det være som det er eller måske patinerer jeg det yderligere. Jeg købte også to små billeder som de fleste måske ikke ville synes er smukke, men som jeg fandt havde et særligt appeal. Sat i de rette rammer er jeg sikker på at Da Vincis “Mona Lisa” og Rembrandts “Titus vil være flotte vægdekorationer, især når man som jeg elsker kunst.  

Når du skal besøge Brørup Marked:

Markedet startede oprindeligt tilbage i 50’erne som en “husdyrauktion” hvor især kvæg var under hammeren. Omkring 1970 fandt man på at udvide fredagens auktioner med et fast fredagsmarked og Brørup marked - hal 2det hang ved. Idag er Brørup Marked altså en tilbagevendende begivenhed der finder sted hver fredag med undtagelse af uger med helligdage, hvor markedet kan være flyttet til en anden dag. Det er dog slået op på Markedets egen web-side hvilke dage der er tale om. 

Vil du være sikker på at være en af de første og snuppe de gode ting før alle andre så skal du være tidligt
ude. De første begynder allerede at stille op ganske tidligt om morgenen og efter klokken 12 er alt stort set lukket ned, så kom i god tid. 

Der er også rig mulighed for en tår kaffe eller en bid mad når behovet melder sig, og det er til at betale sig fra. Det er lige fra smørrebrød til pølser, kage eller noget lidt mere solidt. 

Har du brug for vejledning i hvordan du finder markedet så vil jeg anbefale dig at tage et kig på markedets egen web-side under punktet “Find vej til Brørup Marked”.

Ellers er der ikke så meget andet at sige end: God fornøjelse og måske ses vi derude, for det er bestemt ikke sidste gang jeg har været afsted! 

Se også om andre af mine markedsoplevelser kunne inspirere til et besøg.

Brørup Marked