Da vi er nu er ved at være godt langt inde i efteråret og da mit fuglefoderhus (af meget tvivlsom kvalitet) desværre måtte smides ud sidste år efter at have set sørgeligt ud et stykke tid, var jeg så småt begyndt at se mig om efter et nyt.  For fodres skal de små kræ da og er der noget skønnere end en kold vinterdag at kigge ud i haven og se de små fugle flokkes om frø og kugler? Derfor begyndte jeg at kigge lidt på nettet. Lave lidt småsøgninger på Google men det eneste jeg fandt var de samme kedelig standardhuse på stort set alle websider eller huse det ikke var til at betale sig fra. Jeg fandt dog et specielt men smukt og romantisk fuglefoderhus i metal og havde egentlig besluttet mig til det skulle være det.  Ved et tilfælde kom jeg dog forbi Frøbutikken og blev fuldstændig væltet omkuld af det fantastiske svensk-inspirerede fuglefoderhus fra Wildlife Garden de solgte på siden. Det var kærlighed ved første blik og før dagen var omme var det bestilt.

Endelig kom det!

I går havde jeg så den udsøgte fornøjelse at hente huset på det lokale posthus i silende regnvejr. Men det kunne nu ikke ødelægge glæden eller håbet om at huset var lige så smukt i virkeligheden som på billederne.  Og mine forventninger blev fuldt ud honoreret. Da jeg åbnede kassen kunne jeg trække den smukkeste svensk-røde lade op og stille den på bordet foran mig. Alt skreg simpelthen af kvalitet. Det kraftige håndforarbejdede træ, den tykke glatte maling med den fejlfri finish der beklædte den og de bittesmå detaljer som f.eks .de små hvide fuglekasser (billede 1) på gavlen eller det lille vindue (billede 3) over den store kunstige ladedør.  Det kunne man da om noget kalde for en skøn nordisk landstil.

 Taget var fastgjort med små spænder der hurtigt og nemt kunne fjernes. Da taget blev løftet af afslørede det et nøje opdelt hus med hele 4 rum til foder. På begge langsider (billede 2) er der ”fodertrug” hvor de små fugle kan sidde side om side og nippe til fuglefrø og på gavlen kan de nyde fuglekugler i rummet med det finmaskede net og nødder i rummet med det grovmaskede.  Ved alle fodermulighederne er der plads til havens mindre fugle og ingen steder kan de kornfede duer eller solsorte belejre huset og tømme det for mad. Det er bare perfekt og jeg glæder mig meget til at få det ud og stå, når pælen det skal monteres på, har fået den rette maling og det perfekte sted er fundet til det.  Det var en anden ting der ikke manglede. Der var skruer og plade og det hele med til huset og en udførlig vejledning. Det eneste minus var at det ikke var på dansk. Dog var det et meget forståeligt engelsk… og svensk hvis man mere er til det. Så er du derude også til det lidt mere utraditionelle så kunne huset være noget for dig eller en af dine nærmeste. Og ellers var det måske noget til din ønskeseddel. Det er jo snart jul.

Godt at vide: Huset er 32 x 25 x 21,5cm i størrelse. Vejer 2100 g og kan indeholde op til 5 L. fuglefoder, hvilket giver mulighed for at tiltrække mange forskellige slags småfugle.