5bc01f5f_o2222Så blev det, efter en lang og hård vinter, endelig tid til årets første marked og turen gik til “Korskro Hestemarked“. Dette marked, med rødder langt tilbage i tiden, finder sted hvert år i Bededagene og foregår overfor den gamle Korskro lidt udenfor Esbjerg. Med det ustadige vejr vi havde haft og med tanke på evt. transportproblemer derud var det op til selve dagen ganske usikkert om vi kom afsted. Der er ikke noget værre end at vade rundt på et marked i knædybt mudder mens regnen siler ned i lårtykke stråler! Heldigvis viste vejret sig fra den mere medgørlige side og bussen gik da lige derud. At vi har valgt at leve uden bil et års tid gjorde så at det ikke var de helt store køb vi kunne foretage, da vi selv skulle slæbe tingene til og fra bussen. Men vi var ved godt mod og forhåbningerne om at finde lidt “guld” i gemmerne derude var da store! 

Som altid var det et stort trafikkaos omkring Korskroen, også selvom vi kom en halv time efter 37f64eeb_o2222markedets åbning på den første markedsdag! Vi kunne ikke lade være med at grine, se på hinanden og vi var alle enige om at det da vist var godt vi ikke havde bilen med. Og så sparede vi samtidig de 30 kroner det kostede at parkere ved markedet. 

Selve markedet var som jeg huskede det fra et par år siden. Der var en del af de obligatoriske boder med tøj, musik, billig parfume, tasker og en enkelt tatovør/piercer der i dagens anledning havde alletiders tilbud, hvis man lige stod og manglede en blomst på ballen eller måske en “Prins Albert”. Mere interessant var boderne med beslag og greb i løssalg. Jeg ved egentlig ikke hvorfor, men jeg elsker at stå og kigge og pille ved de greb og knopper der ligner noget fra fordums tid. Jeg har også et ønske om at skifte grebene ud på møblerne i det store badeværelse men til min skuffelse havde de ikke de flotteste i de rigtige mål. 

f18c7b2c_o22222Der er altid en helt speciel stemning på et marked. Specielt først på dagen. Folk har afsat tid til at gå og kigge, der er ikke rigtigt nogen der stresser og balloner, slik og tivoli giver børnene de der glade forventningsfulde ansigter og smil. Heriblandt min egen søn der fik “tiltusket” sig en ny FC Barcelona fodboldtrøje, alt for meget fredagssnolder og en tur i pariserhjulet. Desværre var det så stort set også alt vi tog hjem med. Efter at have beundret blomsterstandere og æbletræer måtte vi erkende at der, udover boderne med de sædvanligt “kedelige” loppefund fra folks gemmer, det brugte legetøj og alt man kunne ønske sig af værktøj til gør-det-selv’eren, var det begrænset med udvalget. De eneste tilnærmelsesvis interessante fund vi gjorde viste sig ved nærsyn at være nye møbler og tilbehør lavet i gammel stil. Det på en sådan måde at det bar tydeligt præg af det (og bar tydeligt præg af at være lavet i  indien på tarvelige fabrikker af forarmede arbejdere!).

Efter en hurtig pølse og en tår halvlunken (men temmelig dyr!) kildevand begyndte vi at skæve til uret. dc213ad6_o22222En hurtig tur igennem området med smådyr viste overaskende, men positivt, at det udelukkende bestod af fugle, gnavere og høns. Ingen bure med små hundehvalpe eller kattekillinger og det var dejligt at se. Det betød dog også at området hurtigt var kigget igennem og efter en tur forbi en slagter og efter at have købt et stort røget griseøre og røget grisefod med hjem til ham den firbenede, valgte vi at vandre tilbage mod bussen. Vi var trætte og nok lidt skuffede over det ringe udvalg af gamle møbler og tilbehør men havde egentlig haft en ganske udemærket dag på “Korskro Hestemarked”.  

Denne fredag går turen så til “Brørup Marked” hvor mine forventninger til at gøre lidt indkøb er noget højere. Om jeg har held til det kan du læse om i mit næste indlæg om markeder.