Loft og gulv

BeforeAfter3Jeg indrømmer det gerne: Jeg haaaader billige listelofter! Knasterne, farveforskellene og det trætte udtryk det giver til et rum. Jeg kunne da næsten

heller ikke vente med at få det malet. En god vask af loftet og så var det på med den spærrende loftmaling. Knaster skal lukkes helt af hvis man ikke ønsker at de trænger igennem malingen og mørke pletter på et hvidt loft er altså bare så ærgerligt. Allerede efter første lag tilføjede det lige en meter til højden af rummet. I forvejen har vi på trods af det sænkede loft, en ganske god lofthøjde og efter maling af loftet føltes gangen nærmest som en mindre balsal. Den lille tre-armede lysekrone jeg valgte til loftet var faktisk en jeg havde fundet billigt på et marked og derefter havde givet en gang kalk-maling. Indkøb, maling og voks etc. har alt i alt stået mig i små 100 kroner. Den passer okay i rummet uden at overstråle helheden, men om den skal være der altid tror jeg ikke.

Gulvet

BeforeAfter5Gulvet var et kapitel for sig. Fliserne var såmend pæne nok, men mange af dem var revnet eller krakeleret og fugerne imellem var også revnet mange steder. Dog var gulvet stabilt og fungerede ganske fint og derfor valgte vi blot at lægge fiber-gulvplader ovenpå inden vi lagde det endelige gulv. Fiberplader fungerer rigtig godt når der også er gulvvarme. Fiberpladerne udjævnede forskellene i gulvet under og var samtidig støjdæmpende. Ovenpå lagde vi en ege-parket som vi fandt passede rigtig godt til rummet. Jeg synes selv at gulvet alene gjorde en kæmpe forskel i gangens udtryk men bedøm selv.