Før renovering

FørbillederneDet var et meget slidt rum vi gik i gang med for at sige det mildt. Der var meget lidt der fungerede i rummet eller var lavet ordentligt for den sags skyld. Gangen fungerer som husets knudepunkt, der er i rummet dør til køkken og bad samt stue og entré. Vores elskede “Bakkehus” er en moden dame på 106 år og bygherren var i sin tid en af områdets gårdejere. 70’erne og 80’erne var nogle meget hårde årtier for den gamle dame, i denne periode var hun nemlig lavet om til udlejningsejendom og derfor var løsningerne i huset også hurtige løsninger uden respekt for hendes baggrund.  Efterfølgende ejere havde desværre ikke været meget bedre. Æstetikken var man gået meget let hen over og der var ingen sans for detaljen. Mange af de oprindelige detaljer er desværre gået tabt med tiden og endnu er det ikke lykkes os at opdrive et billede af fruen som hun så ud i sine unge dage. Vores renovering har således taget udgangspunkt i det der lå for os.

(Psssst…husk at du kan se en større udgave af billedet ved at klikke på det)

Billede 1: Et kig ned gennem gangen med køkkenet for enden.

Billede 2: Et kig ned gennem gangen i den modsatte ende hvor entréen ligger lige for. Døren der adskilte gang og entré har vi efterfølgende valgt at fjerne for at give rummet mere lys og et smukkere “kig”. Døren er efterfølgende blevet brugt til badeværelsesdør, da den var i noget bedre stand (læs: knap så skæv) som den der sad i.

Billede 3: Lofterne er på et tidspunkt blevet sænket og man har valgt at opsætte et liste-loft med mange knaster. Pga. de gamle vægges skævhed kan man på billedet også se hvordan listerne ligger og svømmer i forhold til væggen. Man har ikke forsøgt at lukket revnen af.

Billede 4: Et desværre dårligt lagt gulv/undergulv og gulv-varme havde resulteret i knækkede fliser i hvert hjørne af gulvet. Næsten alle fuger i gulvet var flækket.

Billede 5 & 6: Væggene var beklædt med væv. Det fungerede men var ikke særligt kønt. Overalt bar fodpanelerne og træværket præg af slid og stød.