Ja det er lidt off-topic men måtte dele denne lækre opskrift med jer derude. Knækbrødet er sundt og mættende og lad jer IKKE skræmme af de mange korn og kerner, jeg er selv lidt hysterisk hvad det angår  og jeg ELSKER disse knækbrød. De er perfekte til madpakken og som det hurtige og sunde mellemmåltid.

Ingredienserne (30 stk. knækbrød)

 

IMG_2611200 g. hvedemel
50 g. havregryn
50 g. græskarkerner
50 g. hørfrø
50 g. solsikkekerner
50 g. sesamfrø
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
1 dl. olie
ca. 2 dl. vand
Sesam/birkes og groft salt til drys

 

Fremgangsmåde:

 

De-tørrer-varer1. Bland alle de tørre ingredienser i en skål.

 

 

 

den-færdige-dej2. Tilsæt derefter olie og vand. PAS PÅ med ikke at få for meget vand i da dejen ikke må blive for våd (for våd dej gør det sværere at få knækbrødene sprøde). Der skal kun lige nøjagtigt nok vand i til dejen hænger sammen. Så prøv dig frem lidt ad gangen.

 

den-udrullede-dej
3. Fordel dejen på et stykke bagepapir og rul den ud til den er meget tynd og flad. Et rigtigt godt tip (da dejen er meget klistret) er at lægge dejen imellem to stykker bagepapir og derefter rulle den ud med kagerullen. På den måde hænger dejen ikke ved kagerullen og hvis man lidt forsigtigt piller det øverste stykke bagepapir af, har man en perfekt, tyndt udrullet knækbrødsdej. 

dejen-skåret-ud
4. Skær dejpladen ud til små aflange firkanter (ca. 30 stk) med en skarp kniv eller, endnu bedre, et pizzahjul. Det er ikke vigtigt at det er perfekt lige men bare stykkerne er nogenlunde lige store. Læg derefter bagepapiret over på en bageplade. (et godt tip: placer bagepladen ud for bordkanten og træk papiret med dejen ud over kanten og let og elegant ned på pladen.)

5. Pensl knækbrødene med en smule vand og drys med groft salt og birkes eller sesam alt efter smag. Her er det faktisk kun fantasien der sætter grænsen.

6. Knækbrødene bages ca. 25 min. v. 200 grader (varmluft 180 grader) eller til de er gyldne. 

de-færdige-knækbrød7. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist. Da de inden bagningen er skåret ud skulle det være ganske let at dele stykkerne over i de forskårne riller. Opbevar knækbrødene på samme måde som småkager.

8. Nyd nu de lækreste knækbrød der vil være et hit hos både børn og voksne og stort set umulige at holde fingrene fra. 

 

Bon Appetit!